Landschapmuseum

Huis Wylerberg is tevens het decor van een museum voor het landschap. Dit museum is onderdeel van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC), die haar kantoor houdt in Huis Wylerberg.

In het museum komt u te weten wat de VNC doet om de vervallen landschappen van Nederland weer te herstellen en nieuw landschap te creëren.

Naast een binnengedeelte waar dit verhaal levendig en aan de hand van beeld en tekst wordt verteld, vormen de miniatuurlandschappen gelegen naast Huis Wylerberg een ander onderdeel van het Landschapmuseum. Hier tonen elf iconische op schaal nagemaakte landschappen de verscheidenheid en schoonheid van het Nederlands cultuurlandschap.

Tevens ontmoet u in het Landschapmuseum de das in levenden lijve. Naast symbool van de Stichting Das&Boom en daarmee ook onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de VNC, is de das ambassadeur van het landschap omdat hij als geen ander gedijt bij een gevarieerd en natuurrijk cultuurlandschap.

Ten slotte is er een wandelroute door het naastgelegen dal Palland. Deze iets meer dan een kilometer lange (maar zeer heuvelachtige) wandeling voert u langs een breed scala aan landschapselementen die ieder een functie hadden in het landschap van weleer en vandaag de dag met name voor de biodiversiteit zeer belangrijk zijn.

Meer informatie leest u op de website van het Landschapmuseum.