Op vrijdagmiddag 20 mei vond de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling ter gelegenheid van het aankomend honderdjarig bestaan van Huis Wylerberg.

Tijdens de opening vertelde Jaap Dirkmaat – directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, die haar kantoor houdt in Huis Wylerberg – over de geschiedenis van het huis, werd de muzikale omlijsting verzorgd door Sebastiaan Oosthout en Shireen Kaijadoe en werd een documentaire vertoond over Marie Schuster. Velen die op verschillende manieren betrokken waren of zijn bij het huis waren ook bij de opening aanwezig, waaronder familieleden en vrienden van de oorspronkelijke bewoners. Ook de burgemeesters Slinkman van Berg en Dal en Böhmer van Kranenburg waren aanwezig.

Het bijzondere verhaal over Huis Wylerberg wordt in de tentoonstelling verteld in beeld en tekst, door historische objecten, een documentaire die ter plekke te bekijken is en informatieborden in de omgeving van het huis.

De tentoonstelling maakt onderdeel uit van een gratis bezoek aan het Landschapmuseum gevestigd in Huis Wylerberg, iedere woensdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de geschiedenis van Huis Wylerberg vind u op deze website, bijvoorbeeld bij Historie.

VNC-directeur Jaap Dirkmaat heet het publiek welkom en vertelt over de geschiedenis van Huis Wylerberg.

Een muzikaal optreden door Sebastiaan Oosthout en Shireen Kaijadoe tijdens de opening van de tentoonstelling.

Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal opent de tentoonstelling.